Welkom op de officiële website van Shiela...
 

 

Van Toen naar Nu.

 

 Shiela werd geboren op 28 augustus 1973 in onze hoofdstad Amsterdam.                                                                                                                           Deze vrolijke, spontane dame groeit tijdens haar jeugd op in de Betuwe, waar ze in 2005 trouwde met haar geluidman.                               Door hem kwam Shiela ook terecht in de muziekwereld, waar ze inmiddels geen onbekende meer is.                                                                    Ze stond in diverse Cafés, Feestzalen en tal van Nederlandse podia’s maar ook België en Spanje hebben al kennis gemaakt met dit podiumbeest.   

Naast haar optredens was ze o.a. te zien bij het televisieprogramma “Hallo Holland” van RTL 4 en “Het mistery van Maas en Waal” van TV Gelderland. Daarnaast is ze zelfs 2 keer genomineerd voor de Vakprijs v.h. Nederlandstalige Lied Nederland/België, iets wat zij nog steeds als een erkenning voor haar werk ziet.                                                                                                                                                                            

Het balletje begint pas echt te rollen toen ze in contact kwam met tekstschrijver/componist Ton Spronk. Voor haar schreef hij het nummer “De nachten duren zolang” (2005), een nummer speciaal voor haar man. Hierna kwam ze met een coveralbum “Gewoon Shiela” en toen werd het even stil rondom de zangeres.        

Na een muzikale rust pakt ze (2014) de draad weer volledig op en komt gelijk met twee singles uit.                                                                            De 1 e is een ode aan haar overleden schoonmoeder, samen met een vriendin schrijft ze een prachtige ballade op de melodielijn van "Always on my mind".                                                                                                                                                                                                                                        Het nummer “Voor altijd in mijn hart” werd ook Shiela haar comeback, iets wat ze totaal niet had verwacht. Laat staan dat dit haar een platencontract zou opleveren.                                                                                                                                                                                                                          Eind 2014 komt ze met een 2 e single genaamd “Kom in mijn armen”, een nummer die alle ingrediënten bezit van een echt feestnummer. Deze werd voor haar geschreven door tekstschrijver/componist Mario Veltman en scoorde hoge ogen.                           Kortom Shiela is weer helemaal terug en dat ze de smaak weer te pakken heeft laat ze zien door samen met een DJ het nummer “Kom in mijn armen”  als remix te releasen.

2015 was een extra druk jaar voor haar, zo kwam ze niet alleen met twee nieuwe singles maar vierde Shiela tevens haar 10 jarig jubileum. Haar jubileum vierde ze groots in Restaurant “De Betuwe” in Tiel samen met een DJ. Naast familie, kennissen en vrienden waren er diverse gastoptredens van o.a. Henk Bernard, Jaman, Colinda, Jeffrey Peters en vele andere.                                          Haar album kreeg ze deze avond uitgereikt door niemand minder dan haar lieve collega Colinda, waar Shiela erg trots op was.         Maar de kers op de taart was voor haar wel het duet optreden met Colinda...kortom een prachtige avond waar ze nog met veel plezier op terugkijkt.

 Ondanks alle drukte rondom haar jubileum kwam ze ook met weer een nieuwe single "Ik wil gaan leven" (2015), een vrolijk levenslied met pit zoals Shiela het nummer omschrijft.                                                                                                                                                                                      Veel tijd om dit nummer te promoten is er echter niet want nog geen maand later staat ze opnieuw in de studio.  Ditmaal met een mooie achterliggende gedachten en samen met collega zanger Arjo, het tweetal wil graag iets doen voor Stichting Kinderen v.d. Voedselbank.                                                                                                                                                                                                                                                          Ze besluiten om het nummer "Somewhere Between" v.d. Tumble Weeds om te dopen tot "Kerstfeest met jou" (2015).                                    Door de single te downloaden via de bekende portals steunt men de Stichting Kinderen v.d. Voedselbank.

Arjo en Shiela hebben zoveel plezier had tijdens de opnames van “Kerstfeest met jou” dat ze besluiten om nog een nummer samen op te nemen. Doordat ze beide leerlingen van Alice Maywood zijn en ook nog eens het nummer "Kom in mijn armen" v.d. zusjes Maywood erg mooi vinden is het besluit snel genomen.                                                                                                                                                                   In samenwerking met Alice Maywood besluiten ze om dit nummer als duo te lanceren, dus werd er een afspraak gepland bij  producer Richard Poot (Pro Music Studio) in Eemnes. Die het een leuke uitdaging vindt om er een verfrissende versie van te maken.              Inmiddels is hun clip al ongeveer 15.929 keer bekeken op YouTube en doet hij het erg goed bij het publiek.

Naast de optredens in het land staan d’r nog een aantal nieuwe singles op de planning waaronder ook nog in duetvorm.                         Hou daarom de website in de gaten, dan blijft u op de hoogte v.d. laatste nieuwtjes rondom deze vrolijke, muzikale dame...